Wie ben ik?

In april 2018 heb ik mijn opleiding tot coach afgerond bij ICM.

Door mijn ervaring als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg voel ik mij al veel langer coach. In de loop der jaren heb ik geleerd om door met mensen écht contact te maken en goed te luisteren hun te coachen op hun levenspad.

Door naast de bewoners te staan en samen met hen te kijken waar ze naar toe willen én hoe zij dat voor elkaar gaan krijgen.

Ik werkte met de SGLVB+ doelgroep. Sterk gedragsgestoorde licht verstandelijk beperkte mensen.

Door de resultaten die ik met deze doelgroep heb mogen bereiken ben ik tot de conclusie gekomen dat:

Iedereen het in zich heeft het beste uit zichzelf te halen.

Kwaliteiten die ik hiervoor gebruik:

  • Empathie
  • intuïtie
  • oordeelloos luisteren.
  • bewoner regie over eigen leven teruggeven
  • “Out-of-the- box”denken.
  • Compassie

Na verschillende opleidingen geprobeerd te hebben. (HEAO, Rechten, buitensportopleiding)  ben ik uiteindelijk beland op de SPH. Vanaf die tijd heb ik op verschillende plekken in de zorg gewerkt met allerhande doelgroepen.

In 2018 heb ik bedacht dat ik veel meer kan bereiken door juist de werkende mensen in de zorg te inspireren en bewust te maken van de keuzes die ze hebben.

  • bewust maken van het mandaat wat je hebt en hoe je hier invloed op kan uitoefenen.
  • welke rollen je hebt als begeleider.
  • hoe je omgaat met de werkdruk en de taakverdeling.