Rouwkado2go

We hebben een heel mooi idee en zijn hier hard mee aan de slag!

Rouwkado2go ondersteunt deze mensen in het rouwproces door een passend en persoonlijk aandenken te maken voor betrokkenen.

voor meer info: https://blackeffect.nl/contact.php

Onze pitch voor de Deventer innovatie Prijs:

Paulien:
7-7-2007
Mijn dochter wordt geboren. Te vroeg. Ze overlijdt. Geen enkele standaard urn is passend voor haar. Geen enkele kaart die we kunnen kiezen, wil ik nemen. Willen wij nemen. Mijn man en ik.
We zijn zelf aan de slag gegaan. We hebben alle aspecten rondom haar afscheid zelf ontworpen en gemaakt. Met onze handen bezig met haar verlies, met onze rouw. Het geeft ons troost en brengt ons bij elkaar, bij onze lieve dochter. Na het afscheid gaven we iedereen aanwezig een foto met een gedicht en een vlinder eraan mee. Net zo’n vlinder als die van haar mobiel. Een passend en persoonlijk aandenken. 1:35

Bas
Wat een mooi en tegelijk pijnlijk verhaal. Heel mooi hoe Martijn en Paulien dit samen hebben opgepakt en mee aan de slag zijn gegaan. Praktisch en creatief gezocht hebben naar een precies passende uitvaart En tegelijk pijnlijk omdat dit blijkbaar nodig was. Er waren geen kaarten, urnen en afscheidskado’s te vinden die pasten.

Paulien canva poster met Rouwcadeaus.nl rouwcadeau2go
26-4-2022
Wij staan hier. te pitchen. Het zaadje gepland door mijn mooie dochter.

Nu een volgroeid idee, uitgewerkt voor iedereen die ook verlies en rouw kent. En die een persoonlijk en bijzonder afscheid willen. Bas van Roon en Paulien Zwart, wij van Rouwkado2go ondersteunen deze mensen in het rouwproces door een passend en persoonlijk aandenken te maken voor betrokkenen. (Hierdoor maken ze een goede start in hun rouwproces.)

Bas foto’s sleutel en tashangers
rouwcadeau2go (Rouwcadeaus.nl)
In een productielijn met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt laten we aandenkens maken in de vorm van een tas of sleutelhanger.
De directe familie bedenkt wat doet herinneren aan, en wat terug moet komen in het aandenken. Dat kan een kleur zijn, een stuk stof van een overhemd. of misschien ook een vlinder van een mobiel. Wij ondersteunen bij het maken van die keuze, door te luisteren met aandacht. Deze persoonlijke aandenkens kan je dan na het afscheid uitdelen.
Elke keer als je de hanger tegenkomt is hij of zij weer even heel dichtbij.

Paulien foto van Bas en Paulien aan het zingen
rouwkadoe2do / rouwkadoen / workshop rouwkado2go
In de vorm van een workshop gaan de directe familie en/ of goede vrienden zelf aan de slag met het maken van die tas of sleutelhangers. Een samenzijn met dierbaren waarbij je met je handen bezig bent, anekdotes worden uitgewisseld en er is ruimte voor een lach en een traan.

Steeds vaker zie je dat mensen die weten dat hun einde nadert de regie over hun uitvaart in eigen hand nemen. Hoe mooi zou het zijn dat je samen met je vrienden hieraan kan werken? En hoe persoonlijk is het aandenken dan?

Hierdoor maak je een goede start bij het rouwproces. Wij ondersteunen deze workshop door bij te dragen aan een veilige sfeer en live muziek.

Dit kan natuurlijk in combinatie met “rouwcadeau2go” als je er meer wil weggeven.

Bas
Met deze producten zetten we iets neer wat zowel duurzaam, sociaal en zingevend is.

Voor het maken van deze aandenkens willen we gebruik maken van gebruikte materialen zoals leer van een oude bank.
We willen de producten laten maken bij een sociale werkplaats op zo’n manier dat er geen werkdruk ontstaat.
En ‘zingevend’ doordat we met deze producten een bijdrage leveren aan een mooi en passend afscheid, een start maken in het rouwproces van mensen. En iedereen die meewerkt om deze producten te maken draagt hier ook aan bij.

Paulien
Deze mooie producten kunnen we mogelijk maken met de Deventer innovatieprijs.
Rouwcadeau2go ondersteunt nabestaanden, en mensen voor wie het einde nadert, in het rouwproces die een persoonlijk en bijzonder afscheid willen voor hun dierbare overledene. Door een blijvend aandenken te maken en te schenken aan betrokkenen. Waardoor je een goede start maakt in je rouwproces.