Vergeet niet terug te leunen

Vergeet niet terug te leunen.

In een huwelijk, en eigenlijk in elke relatie, zijn er momenten dat de één de steun van de ander nodig heeft. En als het allemaal gaat zoals het hoort komt er een moment dat het andersom is voor de balans.
Die balans is belangrijk voor ons, want geheel altruïstisch zijn is voor de meesten niet te doen. Hierbij is het niet een kwestie van geven en nemen maar een kwestie van geven, krijgen en vragen.

Als je veel steun geeft kun je de indruk krijgen dat de ander dat niet terug kan geven. dat de ander niet zal blijven staan als je terug leunt. Dat de ander daar te zwak voor is.
Dat zal waar kunnen zijn maar ook niet. Dat weet je pas als je het probeert. Misschien geeft het de ander juist kracht om jou ook te kunnen steunen of er voor je te zijn.

Probeer maar eens te zitten op de grond met de ander voor je tussen je benen, leunend op jou. Dat hou je niet vol. al snel moet je je handen achter je zetten of zelf ergens tegenaan leunen. Draai je t om met je ruggen tegen elkaar kan je steunen op elkaar zonder hulp van anderen of een stevige boom.

Bas van Roon.

Www.BasBuitenCoach.nl
Basbuitencoach publiceert met enige regelmaat inspirerende teksten of teksten die je aan het denken zet. (dat is in ieder geval mijn bedoeling). Kijk ook maar eens op mijn site naar andere berichten. Zoals: omgaan met een beperking of Waar stel ik mijn prioritijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.