“You allready are who you need to be” .

Dit gedicht is van Adam Roa. Eigenlijk meer een spoken word performance. Het heet ‘you allready are who u need to be’ ik heb de vrijheid genomen deze te hertalen naar het Nederlands.

“You allready are who you need to be”

gedicht van Adam Roa hertaald naar het Nederlands door Bas van Roon.

You allready are who you need to be. En als ik dat heel vrij mag vertalen staat er: Iedereen heeft het in zich het beste uit zichzelf te halen.

Je bent al waar je naar op zoek bent dus stop met zoeken naar meer. Tenzij je in de spiegel kijkt .Omdat voor jou nu de tijd rijp is is om te zien; Dat jij al bent naar wie je op zoek bent. Dat lege gevoel dat je hebt, gevoel dat je niet compleet bent… dat heb je alleen omdat je denkt dat…Je niet gezegend bent met alles wat je nodig hebt.

Kijk, we leven in een maatschappij gedreven door consumptie. Dat betekent dat ‘zij’ het nodig hebben dat je spullen koopt. En de makkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen is jou te laten geloven dat je nog niet compleet bent.

Koop deze auto en je scoort chickies.

Koop deze BH en je krijgt een vent.

En we zien het zo veel dat we het zijn gaan geloven. Maar de waarheid is; De make-up die je koopt om er mooier uit te zien is dezelfde make-up die je koopt om je minder klote te voelen over die leugen die ze blijven herhalen; Dat jij niet compleet zou zijn.

En de films die we zien en de shows op TV hoe meer ik ze zie hoe meer ik denk dat ik jou nodig heb om mezelf compleet te maken. Natuurlijk is liefde de sleutel en liefde het antwoord, maar als je niet van jezelf kan houden hoe kan je dan ooit houden van mij?

Wat betekent dat eigenlijk houden van mij? Betekent dat dat je jezelf masseert en streelt? Dat je selfies maakt om dat je jezelf begeert? Hoe meer ik er over nadenk hoe vreemder dat voelt. Mij is altijd geleerd ; van jezelf houden is verkeerd.

Mij is geleerd dat arrogantie slecht is en ijdelheid niet goed. En zelfs mijn armband zegt dat ik als jezus leven moet. Dus wat moet ik doen? Hoe moet ik me gedragen? Ik moet van mezelf houden maar hoe doe ik dat?

Ik heb een truc geleerd van een vriendin die merkte dat ik altijd voor haar op kwam als ze slecht over zichzelf sprak. Ze zij bijvoorbeeld: ‘Ik ben dom ‘en ik zei dan ik vind je briljant. Als ze zei: ’Ik ben zo zwak’ zei ik: ‘Je bent zo veerkrachtig. En vond ze zichzelf lelijk zei ik: ‘oh mens je bent prachtig’.

Ze vroeg waarom ik altijd klaar stond haar op te beuren, op te fleuren terwijl ik over mezelf zo min dacht. Omdat als ik in de spiegel kijk echt heel duidelijk zie: Je bent lelijk, je bent te dun, je haar is ontploft en je hebt een pukkel op je kin.

Op dat moment gaf ze me raad waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben; Ze gaf me een knuffel en zei; ‘Behandel jezelf als iemand van wie je houdt ’Behandel jezelf als iemand van wie je houdt.

Nu sta ik hier maar moet eigenlijk gaan zitten. Omdat ik niet geloven kan dat ik steeds vergeet: Dat ik al ben naar wie ik op zoek ben. En diep in mijn hart wist ik dat het tijd was om te stoppen met zoeken naar meer. En dat ik door mijn angst heen naar de spiegel moest kijken en zien, helder zien, dat de man die terugkijkt de enige is die me gelukkig kan maken. Én dat ik al compleet ben.

Ik ben niet specialer of meer uniek dan jij, daarom zeg ik je dit nu; Je bent al compleet. En als je dat begint in te zien zal je completer zijn. Je zult meer gaan stralen, je lasten worden minder zwaar. Je zult merken dat je kan liefhebben en niet hoeft te vechten. En dat je dat leven verdient omdat je het waard bent. Er is, voor jou, geen enkele reden om te vergeten dat wat je ook zegt of doet.. je perfect bent. Vandaag hoop ik je de richting te wijzen ; weg van de fouten die je ziet in je reflectie. In mijn ogen zijn het geen fouten maar een manier van protectie. Tegen alle twijfels je hebt die over jouw…. Perfectie. Dus begin vandaag; kijk lang en goed in de spiegel en zeg: ‘Ik ben al waar ik naar op zoek ben.

Bas van Roon

www.BasBuitenCoach.nl
BasBuitenCoach publiceert met enige regelmaat inspirerende teksten of teksten die je aan het denken zetten. (dat is in ieder geval mijn bedoeling). Kijk ook maar eens op mijn site naar andere berichten. Zoals: omgaan met een beperking of Waar stel ik mijn prioritijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.